O nama

Radio mreža za opasnost (RMZO) je neprofitna strukovna udruga građana koja okuplja radio amatere i radio operatere u organizirani sustav kako bi mogla biti potpora žurnim službama u segmentu komunikacija u slučaju velike nesreće ili katastrofe. RMZO razvija svoju mrežu na svim frekvencijama koja je potuno neovisna o zemaljskoj ili satelitskoj infrastrukturi  no ujedno koristi i razvija sve ostale dostupne mogućnosti prijenosa informacija.

Članstvo RMZO između ostalih čine volonteri i djelatnici u sustavu civilne zaštite a udruga aktivno surađuje i sa ostalim čimbenicima i udrugama iz segmenta zaštite i spašavanja kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Također smo, kao prva udruga u RH priznati od Međunarodne radioamaterske unije (IARU R1).

Cilj nam je uspostaviti i održavati samodostatnu radiokomunikacijsku mrežu neovisnu o zemaljskoj i satelitskoj infrastrukturi koja bi se aktivirala u slučaju kriznih situacija, nesreća i katastrofa. Okosnicu mreže čine operateri kojima je u okviru djelovanja udruge radio uređaj sredstvo a ne svrha za upostavljanje veze. RMZO ne okuplja samo radioamatere i radio operatore nego i sve ostale pojedince različitih struka i kvalifikacija koji svoje znanje i vještine mogu staviti na raspolaganje zajednici u smislu podizanja kapaciteta sustava zaštite i spašavanja ili su potrebni kao logistička potpora radu udruge i mreže.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab