RMZO na susretu ZSČ i HČZ RH-ZU

 

Hrvatski časnički zbor RH-ZU i Zveza Slovenskih Častnikov održali su 17.ožujka 2018. godine u Ormožu, maloj graničnoj općini između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, u okviru programa međunarodne suradnje, tradicionalni godišnji susret.

Delegaciju ZSČ predvodio je predsjednik general bojnik u mirovini Alojz Štajner  a delegaciju HČZ RH-ZU predvodio je predsjednik, stožerni brigadir u mirovini Rozarijo Rozga .

Između ostalog program susreta obuhvatio je i razmjenu iskustava o formiranju Radio mreže za opasnost /RMZO/, o čemu je gospodin Rajko Bačnar, pričuvni poručnik i potpredsjednik RMZO održao interesantnu prezentaciju o razvoju, napretku i razvoju mogućnosti RMZO u posljednje 3 godine, od vremena kada je ova organizacija prvi puta predstavljena na Seminaru CIOR u Opatiji.  Također, i dogovor o mogućoj budućoj razmjeni iskustava i pomoći RMZO slovenskoj udruzi „Vezist“ u daljem razvoju ove udruge /Slovenske varijante RMZO/.

Tijekom susreta potpredsjednik HZČ RH-ZU Igor Majetić /član Stožera za obranu od elementarnih nepogoda Ogulina/iz Ogulina i potpredsjednik RMZO i član HČZ RH-ZU Rajko Bačnar dogovorili su moguću suradnju RMZO i HČZ Ogulina u pomoći RMZO Općini Ogulin u organizaciji veza u obrani od elementarnih nepogoda.